ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Eladó Cialis

Szállítási információk

Megrendelés, vásárlás útmutatás.

Kifizetési variációk, termék átadása-átvétele

A vásárolt terméket az alábbi úton lehetséges kifizetni amellett kézhez kapni:

Megrendelés, vásárlás útmutatás.Előre utalással egy adott bankszámlaszámra: így a legolcsóbb, mert a szállítási, csomagolás, és más anyagi terheket cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a csomag átvételekor a postá(s)nak megfizetni az áru utánvételi árát, attól függően, hogy a postástól kapja kézhez a terméket, vagy a postán. Az utánvétel összeg kiegyenlítésekor kapja meg az igényelt árucikkeket.

előre utalással való vásárlás azonkívül birtokba vétel: az előreutalás olyan szempontból lehet kedvezőbb, hogy ekkor a postázás díját átvállaljuk, eszerint sokkalta kedvezőbb áron megkaphatja az árut. Midőn beérkezett a pénz hozzánk, akkor még aznap postázzuk az árut, eszerint 2-3 nap leforgása alatt realizálható az egész, azonfelül mérsékeltebb árú is.

előre történő utalásnál kérjük fogalmazzon meg a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet és mi rögtön elküldjük azokat az adatokat elektronikus levélben Önnek, amelyre utalni kell az összeget. Utalás közleményébe adja meg azt a nevet és irányítószámot, amit az igénylésben is írt nekünk, ekképp könnyedén be tudjuk azonosítani. Az árucikk elnevezését kérjük, egyáltalán ne tüntesse fel az utalás közleményének rovatában, csakis csupán a saját nevét továbbá irányítószámát írja be, azt, amit az igénylés folyamán megadott!

Midőn megkaptuk az utalást (ez általában pár óra, illetve maximum 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tudósítanak bennünket, és ezzel még azon a napon már postázzuk is a terméket ajánlva, utánvétel nélküli levélként, ami egy, illetve legfeljebb 2 nap alatt biztos eljut Önhöz, természetesen tapintatos csomagban.

Postai vagy futárral kiszállított utánvételes vásárlás azonkívül átvétel: Az utánvételes vásárlási lehetőség a legismertebb továbbá a leggyakrabban választott. A futár a megrendelt címre szállítja ki a csomagot amellett az utánvételi költség kifizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Átlagosan megállapítható, hogy 20 000 forint alattig egy-két dobozos megrendelés esetében elsőbbségi felárral postázott küldemények összes szállítási, valamint más egyéb díja csak 1500 Ft. Ez összeg felett, továbbá a küldemény súlyának növekedése következtében, esetleg 1800-2100-2700 forint is lehet az extra házhozszállítási díj. A rendeléskor ezt a kiküldési díjat hozzáadja a számlázó rendszerünk az árucikk fogyasztási árán túl, ekképp tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postaköltsége, azaz az áruval együttesen pontosan mennyit fizet majd.

A postai utánvét, vagy postai utánvétel kifejezés azt mutatja igazából, hogy az értékesítő ráír a csomagra egy utánvéti árat, amit óhajt, hogy a megrendelő az átvétel alkalmával kiegyenlítsen. Az utánvéti összeg a mi esetünkben a termék eladási árából, a postai kiszállítás díjából, azonkívül a csomagolási költségből áll össze. Láthatóan ez az utánvételi összeg a rendelt terméket extra összegekkel emeli, amit a vevőnek szükségeltetik megfizetnie. A postai utánvétellel zajló kifizetés esetében a futárnak kell megfizetni a küldeményen lévő utánvételi árat, és ekkor a küldeményt átveheti. Hogyha nincsenek otthon a címen, hagy egy értesítést. A következő verzió a postán maradó utánvételi csomag, melynél a postán marad a küldemény, nem kerül kikézbesítésre továbbá miután Önnek nem kell a saját címét közölnie a rendeléskor, ekképp semmiféle értesítést sem fog kapni a postahivataltól, hogy csomagja érkezett, így Önnek muszáj besétálnia a a megadott postacímre továbbá leróni az utánvét díját. A postahivatalban maradó termék intézése azért nem ilyen könnyű, feltéve, hogy eszerint szándékozza kérni a megrendelését, okvetlenül olvassa el az alábbiakat, mert hogyha már sokadik alkalommal rendelt ekképp, akkor is megváltoztak a kézbesítés szabályai, amikről itt informálódhat részletekbe menően.

Szállítás postán maradó csomagként

Kérem, mindenféleképpen tanulmányozza ezt a postán maradó ismertető szöveget, mert hiába esetleg Ön eddig is sok esetben is rendelt postahivatalban maradó árut és azzal minden rendben történt, ellenben most nagyrészt átalakultak a postahivatalban maradó küldemények rendszerére meghozott normák!

Ez általánosságban a legbajosabb hozzájutási megoldás a benyomásaink szerint, számos okból kifolyólag is.

A kisposták, illetve a plázákban, illetőleg üzlet központokban működő postahivatalok nem fogadnak postahivatalban maradó csomagokat, eszerint azt visszajuttatják a feladóhoz. Kérjük, hogy az adott város, vagy település központi postájára (főpostájára) kérjék a rendelésüket, hogyha megoldható, és máris jóval kevesebb bonyodalom lehetséges a birtokba vételnél. A postakeresűben olyan egészen kis posták, és plázák- üzletközpontjainak postái is fel vannak tüntetve, ahol nem foglalkoznak postán maradó csomagokkal, szóval javasoljuk ne ezt, hanem a nagyobb (fő)postahivatalokat jelölje ki!

Rengetegen nincsenek tisztában azzal, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetében semmilyen értesítést sem kapnak a postástól. Hiszen nem is tudnák milyen címre postázzák az értesítőt, mert Ön a címét nem adta meg az igényléskor, hanem csupán a postahivatal elérhetőségét, amit a postakeresűben választott. Ezt tetézi még, hogy sok esetben azt mondják a postahivatalba betérő személynek, hogy nem küldték el, vagy eltűnt. Ilyenkor kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet, ahol mi válaszlevélben megírjuk Önnek a megrendelés folyamán felvitt küldeményazonosító számot. Ezzel biztosan átadják majd Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe az árut pakoltuk.

A postahivatalban maradó küldemények beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és hogyha Ön nem oda kérte postán maradó csomagként,abban az esetben átszállítják az Ön által megadott számú vagy című postahivatalba az Ön küldeményét. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott marad az 1-es számú postahivatalban.

első számú tennivalók: A postán maradó csomagoknál egyáltalán nem küldenek Önnek értesítőt, ezért Önnek kívánatos az igényléstől számítva 1-2 napon belül befáradnia a kért című illetve számú nagyobb postára a szóban forgó településen. Amennyiben 7 munkanapon belül nem fárad be a postára, abban az esetben a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Ha a postán azt mondják, hogy nem érkezett ilyen csomag, vagy nem találják, akkor a küldeményazonosító RAG szám megadása után teljesen biztosan elhárul a zavar! Eme számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levélben kérje tőlünk, és akkor mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leghamarabb.

Legfontosabb baj a postán maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél alakjában) nem mindenkor találják meg egyből a postahivatalban, egyedül egy ún. küldeményazonosító /RAG/ számmal, amelynél az összes feladott csomag holléte nyomon követhető. Az ún. küldeményazonosító RAG szám értékelése alapján már teljes biztonsággal meg fogják találni a megadott postán az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és átnyújtják Önnek az elvileg „még meg sem érkezett” küldeményt.Több esetben a postán a csekély ösztönzés továbbá a kis fizetés miatt, feltéve, hogy nincs kifejezetten könnyen megtalálható helyen a kért csomag, olyankor inkább azt mondják Önnek, hogy nem jött meg, illetve nincs meg. Ezért szükséges a RAG szám, ami ugyanakkor egy csomag nyomkövetési szám. Eme számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levélben kérje el tőlünk.

A rendelés utáni napon a csomagja mindig kiküldésre kerül a délután 16 óráig lebonyolított megrendeléseknél. A délután 4 óra után lebonyolított megrendeléseket, amennyiben még van rá kapacitásunk, abban az esetben szokásunk teljesíteni, ámde hogyha nem áll módunkban, akkor csak következő nap postázzuk őket. A postázott összes küldemény egyedi küldeményeket azonosító RAG számot kap, ezért könnyű rátalálni a posta számítógépével.

A postahivatalban maradó rendelés utáni napon, kérésre megírjuk Önnek ezt a küldeményazonosító számot, ámde e nélkül is besétálhat a postahivatalba és kikérheti a csomagját, hogyha rendes dolgozók vannak, abban az esetben megkeresik Önnek percek alatt és így megkapja.

Amennyiben valamely okból mégsem írnánk meg ezt a küldeményeket azonosító RAG számot levélben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kapcsolatot, feltéve, hogy bement a postahivatalba és ott azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a csomag, vagy eltűnt. A Kapcsolat menüponton át írjon nekünk egy üzenetet!

Emiatt ennyire fontos, hogy igazi e-mail címet továbbá telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolat lehetséges maradjon. Esetleg ilyen kézbesítési gondnál tudunk Önnek telefonálni, hogyha nem tud reagálni a levelünkre.

Hazaszállítás hagyományos postai utánvétellel, házhoz történő kivitellel

A hagyományosnak és legtöbbször igényeltnek nevezhető postai utánvétel házhoz való kikézbesítése alkalmával a futár nem túl nagy értéknél (100 000 forintig) kiviszi a csomagot a lakáshoz, és akkor a birtokba vételkor kiegyenlítheti a postaköltséget a vevő oly módon, hogy a helyszínen a postásnak átadja az utánvét összegét. Az utánvétel ára az igényelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvételi, azonkívül becsomagolási díjakból áll össze. A rendelésénélegyébként mindig jelezzük a szállítási összeget is részletesen, ekképp megnézheti, hogy a megrendelt áru árán felül mennyibe kerül a szállítás.

Házhoz való szállításkor utánvét esetén, amennyiben nem nyitnak ajtót a megadott címen a postás/szállító, illetve magasabb értékű az utánvételi ár, akkor rendszerint ott hagy egy üzenetet a postaládában Önnek.

Sajnálatosan azt szükséges megfigyeléseink szerint állítanunk, hogy a házhozszállítási szolgáltatás nem mindvégig legjobb, többnyire értesítést sem hagynak a helyszínen a postások/futárok nem tudjuk milyen ok miatt, és ilyenkor küldeményünket visszaküldik cégünkhöz, mert Ön nem is tudhat a küldeményünk megérkezéséről, minekutána nem kapta meg róla az értesítést, hogy ott járt vele a postás vagy a futár. A kiút az, hogy az igénylést követően két nappal legfeljebb, ha nem kézbesítik ki az adott lakóhelyre a küldeményt, akkor írnia kell nekünk egy levelet a KAPCSOLAT menüponton keresztül. Ezután a küldeményeket azonosító számot megadjuk az Ön számára ekkor ezzel bizonyosan ki tudják keresni a postahivatalban.

Bármilyen gond, vagy 2 napnál régebbi megrendelés esetén, hogyha nem jutott el Önhöz a termékünk, akkor kérem, vegye fel velünk a kontaktust úgy, hogy küld egy levelet a problémájáról a Kapcsolat menüpontra kattintva!

Kézbesítés előre történő utalásnálKézbesítés előre történő utalásnál

Amennyiben Ön előre elutalta cégünknek a termék(ek) összegét, abban az esetben az átutalás jelentkezését követően, aminél SMS-ben értesítenek minket, még nyomban aznap feladjuk a küldeményt. Az árucikket egyszerű külső hatásoktól védett fóliás kíváncsi szemek elől elzárt továbbá nem kitapogatható zacskóba csomagoljuk be alaposan, a tartalmát nem szerepeltetjük rajta. A diszkrét csomagunk ajánlott levélként kerül feladásra utánvét nélkül.

Hogyha esetleg nem volt otthon és így a postás vagy a szállító nem tudta átadni, akkor hagy egy értesítést a Ön postaládájában. Ezzel szükségeltetik besétálnia a postára azonkívül birtokba vennie a fizetés nélkül átadott tapintatos csomagolású ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem hagytak ott értesítést és már több napja megrendelte a terméket, akkor valószínűleg a postás vagy a szállító nem hagyott értesítést az Ön számára, ellenben a postán ott lesz a csomag. Ha így sem fedezik fel, juttasson el cégünknek a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz kellő díjtérítési ismertetőnket ennek a lapnak a legfelső részén nézheti meg a Fizetési módnál.

Postázás gyorsasága, ideje, plusz sürgősségi szolgáltatás

A kiküldés idejének csökkentése, amellett a tisztelt vásárló mentől megfelelőbb ellátása cégünk lényegbevágó irányvonala! természetesen a mérsékelt hazaszállítási díjakat előtérbe helyezve a magyar posta árkalkulációja valamint gyorsasága a mértékadó, esetleg a futárszolgálat.

A 16 óráig lebonyolított rendeléseknél még aznap végbemegy a dropship, azaz a küldemények közvetlenül a megrendelőnek történő szállítása. Ekképp az aznapi feladásnál a postahivatal 1-2 nap leforgása alatt szavatolja a csomagok célba érkezését a teljes Magyarországon belül. Ez az időintervallum nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban is megvalósul. A futárszolgálatok egy napos végrehajtást szavatolnak.

Minden küldeményt alapvetően normál sürgősségi plusz lehetőséggel kérjük, amelynek plusz díja nem haladja meg a 90 Ft-ot se.

A rendelő igénybe vehet postai plusz sürgősségi szolgáltatást is (EMS), ami garantálja, hogy az aznap kivitelezett rendeléseket másnapra a kiszállító cég 5600 forintos díj fejében a nagyobb településekre, a városokba reggel 9-re a kisebb települések esetén legfeljebb déli 12-ig kézbe adja.

A postahivatal normál sürgősségi szolgáltatása nem jelenti biztosan a következő napi címzetthez juttatást, így ha bárkinek feltétlenül szüksége van következő nap a csomagra, akkor igénybe vehet plusz sürgősségi lehetőséget az ún. EMS szolgáltatást, amely esetében a postahivatal szavatolja a másnap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postai hazaszállítás díja, utánvételes ár, csomagolási árak az igénylésnél

A postai utánvétellel való vásárlás egy többe kerülő megoldás, merthogy az áru díján felül a posta utánvételi szolgáltatás díját is a megrendelőnek szükséges kifizetnie, nem úgy, mint az előre való utalásnál, mert ott vállalatunk átvállalja teljes egészében a kiküldési azonfelül a további járulékos anyagi terheket.

A házhozszállítási, csomagolási, azaz utánvételi költség összege általában nem túl nagy értékű termékek esetén maximum 1500 Ft.

Az értékesebb, így kissé nehezebb csomagok esetében 1800-2200-2700 Ft is lehet, ámde megrendeléskor a kézbesítési költséget odaírjuk önállóan a termék díján felül, ekképp egyértelműen tisztában lesz vele, hogy mennyi lesz a teljes igénylése összeadva.

Az aktuális postázási, utánvétes, csomagolási összes díjat, ami pluszban hozzáadódik a termék árához, azt a megrendeléskor a rendszer kimutatja az Ön számára.

A létező legjutányosabb valamint legmegfelelőbb hazaszállítási alternatívát ajánljuk az Ön számára a legmagasabb tapintatosság betartásával.

bajok továbbá tennivalók az átvétellel, szállítással összefüggésben

Persze a szállítást azonfelül a kiküldést is emberek teljesítik, ezért némelykor hibát véthetnek. Ezzel nem lehet probléma, elvégre minden egyes eshetőségre létezik megoldás a számba jöhető kínos bajok kiküszöbölésére.

Nem azt a féle illetve mennyiségű árucikket találta a dobozban, mint amit kiválasztott az igényléskor

Mivel online gyógyszertárunknak napi több, mint száz rendelést kell teljesítenie, eszerint lehetséges, hogy egy kis figyelmetlenség következményeképpen véletlenül nem annyi vagy nem pont azt a terméket tesszük bele a csomagba. Ennek természetesen roppant csekély a valószínűsége, viszont, amennyiben ez megesett Önnel, abban az esetben sincsen gond, mivelhogy nincs egyéb teendője, mintsem a weboldal alján található üzenetküldő űrlap segítségével írni számunkra egy panaszbejelentő üzenetet, amit haladéktalanul felderítünk még aznap, valamint amennyiben eszerint volt, akkor helyesbítjük a ballépésünket persze díjtalan.

Az árucikket összetörve illetve kiszakadva kapta meg a csomagból kivéveAz árucikket összetörve illetve kiszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnos a szállítás esetén a nem megfelelően kezelt azonfelül házhozszállított csomagok bizony megsérülhetnek. Az ilyen hibás csomagokra a Magyar Posta ad garanciát, vállalatunk nem tud kárpótlást adni a más különböző fuvar cégek által okozott károkért.

Az ilyen probléma átlag csupán meglehetősen kevés alkalommal fordult elő, pedig a vevők mondták, hogy a buborékfóliás levél szét van szakítva, ámde attól még egyáltalán nem volt baja a gyógyszerkészítménynek, így nem szoktak az elképzelhető csekély sérüléseken problémázni.

Nem kapta kézbe a küldeményt időben

Gyógyszerkereskedésünk alaposan figyel a gyors, még azon a napon történő dropshipre (kiszállításra), ezért minden egyes nap feladjuk a du. 4-ig kitöltött rendeléseket. Ezeknek egy, vagy maximum két nap alatt meg kell érkeznie egész Magyarországon belül akárhová. Amennyiben két napon belül nem kapta meg a küldeményét, olyankor mindenféleképpen jelezze ezt számunkra oly módon, hogy a Kapcsolat menüpont használatával egy levelet juttat el hozzánk a gondjáról, amelyben tüntesse fel, hogy milyen jellemzőkkel valamint milyen féle árucikket igényelt, amely eddig még nem jött meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta meg a küldeményét, véleményünk szerint az alant olvasható okai lehetnek:

• Nem kapott üzenetet, ezért nem sétált be átvenni a postára, valamint nekünk visszaküldték a küldeményt. Ez általában a postán maradó csomagok esetén fordulhat elő, illetve akkor, ha a településen az utánvételes csomagokat intézCsomagkihordó postás/futár valamint a szokásos postás nem ugyanaz a személy. Ezért hiába tesz panaszt a már netalántán rég ismert postásánál, elvégre nem is ő kapja az utánvételi csomagok házhozszállítási feladatát. Még megszokott lakcímre való kézbesítésnél is előfordul sokszor, hogy nem hagynak ott üzenetet, emiatt Ön nem értesül a csomagról és így néhány nap leteltével visszaküldik a feladójához.

Azt ajánljuk, hogy okvetlenül írjon üzenetet nekünk, hogyha az igényléstől számított legfeljebb két munkanapon belül nem nem jött meg az ajánlott utánvétes küldeményünk, és akkor mi küldünk egy küldeményeket nyomon követő számot (úgynevezett RAG számot), amire átadják Önnek egyéb papír hiányában is a csomagot. Azaz két napnál tovább semmilyen esetre se várjon, hanem küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy pár soros üzenetet!

• A küldemény a postán eltűnt. Ilyenkor Önnek úgyszintén jeleznie kell számunkra, hogy a csomagot nem kapta kézhez. Mi utánajárunk, és ha elveszett a csomag, akkor annak az értékét a posta kereskedésünknek megadja, viszont már aznap, amikor ez tudomásunkra jutott továbbá megerősítést nyert, hogy eltűnt, abban az esetben mi egyből küldjük az Ön számára újfent a kért terméket és így az azt követő napra minden bizonnyal oda is ér.

Ilyenre egyébként csak egyszer volt mostanig példa. Az a legfontosabb, hogy amennyiben nem érkezett meg a csomag, akkor mindenképpen írjon számunkra, mert az biztos, hogy elküldjük még azon a napon a16 óráig lebonyolított rendeléseket!

• Nem lett elküldve a küldemény.

Világhálón működő gyógyszertárunknak mindig rendelkezésre áll raktáron akármilyen mennyiségű árukészlete, eszerint jóformán garantált, hogy nem fordulhat elő, hogy elfogynak a készítmények, valamint nem tudjuk kiküldeni a megrendelt termékeket. Netalántán előfordulhat az, hogy a megrendelés megírását követően valamelyik levelezési szolgáltató nem küldi át az igénylést cégünkhöz. Ilyesmire még nem volt egyáltalán precedens.

 

Küldeményeket nyomon követő illetve küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése Önnek elektronikus levélben, feltéve, hogy nem találják a csomagot

Amennyiben azt a tájékoztatást kapja a postástól, vagy a postától, hogy semmifajta küldeménye nem jött Önnek, olyankor idestova biztos lehet abban, hogy a postán elhányódott a küldemény. Ilyenkor egy úgynevezett küldeményeket nyomon követő RAG számot igényelnek, mert az összes küldeménynek van egy saját azonosító száma, és annak segítségével már megtalálják az Ön küldeményét a postán a számítógépes adatbázisukba beírva. A küldeményazonosító RAG szám felmutatását, vagy bediktálását minden esetben a postán ésszerű elvégezni, és nem a postásnak/szállítónak megmondani, hogy keressen utána.

Eme csomagokat azonosító szám minden esetben 2 betűvel indul azonkívül 14 számból álló számsor követi. A két betű, amivel kezdődik, az az R és az L valamint utána 14 db szám.

A csomagját délután 4 óráig lefolytatott rendelésnél még azon a napon kiküldjük, és így 1 vagy 2 nap alatt már kezébe is kapja. Ha maximum 2 nap elmúltával nem kapta kézhez, akkor feltétlenül juttasson el nekünk a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy pár soros levelet a bajával – adatainak feltüntetésével, és mi rögtön választ küldünk amellett megírjuk az Ön számára ezt a küldeményazonosító RAG számot. Ezzel a RAG számmal be tud fáradni a postahivatalba, ahol már a számítógépbe beütve jól tudják majd, milyen csomagról érdeklődik, azonkívül kikeresik az Ön számára.

Diszkréció, küldemény külseje- esztétikuma

Gyógyszerkereskedésünk meghatározó szabálya a diszkréció! A megrendelése egyáltalán nem fog kiderülni senki felé, azt harmadik félnek nem kézbesítjük. Szinte mindegyik személynek komoly bonyodalmatokoz, hogy hova is küldessék a küldeményt, nehogy valaki is rájöhessen. A szüleinél vagy egyéb közös háztartásban lakik valakivel és emiatt nem akar kellemetlen kérdéseket, eszerint merül fel a dilemma, hogy hova szállíttassam a küldeményt?

A felelet igen könnyen kivitelezhető azonkívül persze a legdiszkrétebb. A postahivatalba postahivatalban maradó küldeményként. Azért is annyira kellemes ez a megoldás, mert Önnek még a saját lakcímét sem szükségeltetik nekünk megírnia, hanem csupáncsak a postának a számát vagy a címét (minden település főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresűnkből tud kiválasztani. Azért ez a dolog nem ennyire könnyen kivitelezhető, jó egynéhány adat valamint tennivaló van a postahivatalban maradó csomagoknál. Amennyiben postahivatalban maradó csomagot tervez rendelni, úgymond, hogy a postahivatalban benn maradjon a csomagja és ne szállítsák ki, akkoraz alábbiakat okvetlenül tanulmányozza át részletesen: szállítás postán maradó küldeményként!

A tasak illetőleg a küldemény látványa

A feladott csomagok külseje amellett látványa igen egyszerű, semmi sem jelzi a tartalmat. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk rá a kényes kíváncsiskodás elhárítása végett. A csomagot a gyakorlatban mint levelet postázzuk, mert ekképp jutányosabb a csomagnál. A küldemény (levél) egy légbuborékos bélelésű boríték, amelyet nem lehetséges kitapintani se, amellett ezért nem szokott sérülni sem a boríték tartalma, nálunk például a készítmények.

A alacsonyabb értékű vagy súlyú- illetve nagyságú rendeléseket szóval egy kibélelt borítékban küldjük, aminek külleme a következő képen látható:

A jelentősebb értékű, vagy nehezebb, nagyobb méretű megrendeléseket dobozban postázzuk.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor adott számon

A megrendelésben megírt telefonszámon egyedül teljesítési, szállítási nehézségek esetén hívjuk fel a legutolsó esetben, ha leveleinkre nem felel semmit. A megrendelés visszaigazolása miatt semmilyen esetre se keressük telefonon, hanem mindössze egy visszaigazoló elektronikus levelet juttatunk el Önnek.

Esetleg akkor hívnánk fel Önt, amennyiben sürgős kiszállítást óhajt másnapra. Amennyiben tán a leírt igénylési információk nem teljesek, aszerint nem tudjuk teljesíteni a megrendelést. A telefonhívásnál mindig az igénylést lefolytató személyt kérjük telefonhoz, illetve megbizonyosodunk arról, hogy ki az, akivel tárgyalunk, és amennyiben az asszonya vagy a barátja veszi fel a telefonját (mobilját), akkor se aggodalmaskodjon csupán egy téves hívás voltunk rejtett számról, amit nem tudnak visszahívni, valamint visszakeresni. Ezzel Önnek nem lesz kellemetlensége! Ekképp a titoktartás százszázalékos.

 

Jótállás

Gyógyszerforgalmazó vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség minden jogosultságával rendelkezik, valamint minden gyógyszerére pénz visszafizetési vagy csere garanciát nyújt kedves vevőinek!

Világhálón működő gyógyszerkereskedésünkben soha nem eshet meg semmikor sem, hogy az engedély nélküli gyógyszerforgalmazókhoz hasonló módon hamis patikaszert küldjünk Önnek. Kereskedésünk jó híre, hiteles működési jogosultsága, online patikai azonkívül gyógyszer kereskedelmi engedélye végett sem engedhetné meg, hogy hamis orvosságot áruljon, mert olyankor bevonnák a cég valamennyi felhatalmazását. Elvennék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 szokásos patikával állunk szerződésben. Továbbá még 18 országban működnekjól prosperáló internetes gyógyszerkereskedéseink.

Alább tudatjuk Önnel azt a 3 legfontosabb szövetséget valamint testületet, amik a gyógyszerkereskedések, amellett online gyógyszertárak működtetését, ellátását, azonfelül a megrendelt, illetve kiszolgáltatott gyógyszerkészítményeket vizsgálják valamint kontrollálják, nem megfelelő színvonal esetén felfüggesztik a gyógyszertár működtetését, amellett megvonják az üzemeléshez fontos engedélyeitt.

A Kapcsolat menüpontban megmutatkoznak Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk és a netes gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legnagyobb szintű globális gyógyszer ellenőrzési szervezetek valódi felhatalmazásai. Az engedélyekről látható képeken láthat majd domain nevünket jelző sűrű vízjeleket, melyet amiatt kellett elhelyeznünk rajtuk, hogy az illegálisan működő, hamis medicinákat értékesítő webshopok ne tudják másolni e formális jogosultságok okiratait amellett átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontra kattintva megtekinthetőek valamennyi céges adatunkkal egyetemben.

Ezen hiteles okiratok meglétével már letisztulhat Ön előtt a kép, hogy vállalatunk egy törvényesen tevékenykedő online gyógyszerkereskedés, és nem a néhány tucatnyi törvénybe ütköző hamisított gyógyszerkereskedő portálok egyike, amelyekre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is ráirányítja a figyelmet.

Gyógyszerkereskedésünk ezen felül csere jótállást, végső esetben pénz visszaadási garanciát is garantál minden gyógyszerére, a következő jótállási feltételek mellett, ha:

• Ön elmúlt 18 éves.

• Ön nem alkalmazott kábítószert, tudatmódosító szert használat közben és azt megelőzően.

• Ön követte a tablettára vonatkozó használati utasítást teljesen.

• Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és/vagy alkohol alapanyagú élelmiszert, italt, vagy egyéb más terméket a gyógyszer beszedése mellett és előtt.

• Ön nem kínlódik máj, szív, vese, tüdőbetegségben azonkívül nem szed erre/ezekre patikaszereket.

• Ön nem használ nitrát származékot tartalmazó, vagy egyéb különböző értágító, intenzív vérnyomást csökkentő, illetve vízhajtó tablettákat.

• Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs lelki, mentális gondja, amellett nem használ antidepresszánsokat.

• Önnek önhibáján kívül nem hatott ez a készítmény.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét továbbá személyes adatait szerverünkön tároljuk.

Ha megfelelt eme felsorolás elvárásainak, valamint a medicina önhibáján kívül nem segített az Ön számára, visszafizetjük a patikaszer értékét, vagy elcseréljük egy eltérő hatóanyagú termékre először.

Pénz visszaadási vagy kicserélési biztosíték működése a gyakorlatban

Ha megesett, hogy Ön az összes elvárást betartotta és még úgy sem segített az orvosságunk, abban az esetben kiválaszthatja, hogy a pénzét igényli megkapni, vagy kicseréljük a patikaszerét egy másik alapanyagú medicinára. alapvetően felkínálunk Önnek egy további alapanyagú csereszert, melyet teljesen ingyen kiküldünk Önnek. Zömmel a különböző hatóanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert van olyan eset hallatlanul ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem hatásos egy embernek. Azonban amennyiben próbára tesz egy más hatóanyagú orvosságot, abban az esetben meglepődik az eredménytől, azonfelül biztos másképpen viszonyul vállalatunkhoz.

Amennyiben vissza szeretné igényelni az árát

Akkor nincs más tennivalója, mint, hogy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpontba egy reklamáló e-mailt, és akkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, nevezetesen egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, küldjön a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényt hagyományos postai úton arra a névre és címre, melyről a csomagja jött. Ebben a kérvényező levélben javasoljuk, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, amellett a meglévő panaszát a szerrel kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, tájékoztasson bennünket eme levélben, hogy mifajta kihatást azonfelül mellékhatást észlelt az orvosság alkalmazásakor, és valamennyi, a hatással összefüggő cselekményt. Pl. ivott-e kávét, illetve alkoholt a szedése előtt illetőleg közben, és alkalmazott-e párhuzamosan vele más különböző szereket, azonfelül hogy hányadik évében jár. Hogyha elküldte ezt offline írásos levelet a megrendelésnél kapott névre valamint postafiók címre, abban az esetben arra kérjük, küldjön számunkra újra a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet, melyre 24 órán belül válaszolunk.

Amennyiben beérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz az offline levele és a tartalmát feldolgoztuk /4-10 nap/, akkor kivizsgáljuk az esetet, azonkívül ha Ön az útmutatás szerint járt el amellett valamennyi alapvető fontosságú utasításunkat tiszteletben tartotta, akkor jogosult a jótállásra, ezért megtérítjük Önnek az összeget! Nagyon kérjük, ilyen esetben ne feledkezzen el a kézírással készült levelében megírni az átutaláshoz nélkülözhetetlen személyi adatait. Kizárólag kézzel írt kérvényt hagyunk jóvá, minekutána ezt le kell fénymásolnunk amellett bevinni a központunkba az adminisztrációhoz. Ha akármelyik adatot nem írja le, ami szükséges a pénz visszafizetési jótállás teljesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem áll módunkban véghezvinni. elsőnek, kérjük, postázza vissza az igényelt készítményét, ami nem hatott, és mi kivizsgáljuk, hogy vállalatunktól származik-e. Feladás előtt minden esetben egy rejtett megjelölést erősítünk a medicina dobozára, levelére, eszerint tudjuk, hogyha nem cégünktől van a visszaadott készítmény. A pénz visszatérítési jótállást csupán abban az esetben áll módunkban teljesíteni, amennyiben a szer buborékfóliás leveléből csak szigorúan maximum egy darab hiányzik, vagy gél esetén 1 tasak. Amennyiben több szem hiányzik, akkor nem áll módunkban egyik féle garanciát se megadni az Ön számára még aktív reklamáció esetén sem!

Hogyha Ön a jótállását meg szeretné kapni, akkor kérjük, legyen szíves, a KAPCSOLAT menüponton keresztül írjon nekünk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, úgymond egy egyedi reklamációs azonosítási számot, és írja le a bankszámlaszámot továbbá az utaláshoz fontos valamennyi adatát. Hogyha eme adatokat délután 4-ig megírja számunkra, abban az esetben még azon a napon visszatérítjük az árat, amely 1 napon belül beérkezik a számlaszámára. Erről a dologról egy képernyőképet tárolunk, amennyiben netalán bizonyítanunk kell, hogy utaltunk Önnek. Az igénylés elküldésével ezeket a szabályokat Ön jóváhagyja.

Ha ki szeretnécserélni a gyógyszert

Amennyiben az Ön számára valamiért nem volt sikeres a kiszállított gyógyszerkészítményünk, vagy nem reagált megfelelően pont arra a hatóanyagra, azonban a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem szívesebben megpróbálkozna egy tesztelne egy másik alapanyagú készítményt, akkor szépen kérjük, írjon nekünk egy reklamációs üzenetet a KAPCSOLAT menüpont használatával. Ilyenkor aztán adunk egy Claims Identification Number-t, tehát egy reklamációs azonosító számot.

Ezután juttasson el nekünk egy saját kézzel írt papír alapú kérelmet arra a névre és címre, ami az igényelt csomag átvételekor feladóként szerepelt! Eme kérvényben kérjük, legyen szíves, írja meg az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy mely címre postázzuk pontosan a csere szert továbbá azt is, hogy mire igényli, ha kicserélnénk a készítményt! Szokás szerint felkínálunk Önnek a tudásunk alapján egy másik más hatóanyagú gyógyszert, ami cégünk gyógyszerészei szerint már biztosan hatékony lesz. Amennyiben a két orvosság költsége között eltérés van, ez utalással, megbeszélés után lebonyolítható.

Ezután Önnek nyugtázzuk a kérését, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy feladja postán ajánlva, a kézzel írt offline kérelmet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a kicserélendő szer nevét, a Claims Identification Number számával, nevezetesen az egyedi reklamációs azonosítási számával együtt); valamint a rendelt küldeményén lévő Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne cégünk) a megkezdett amellett megmaradt készítményt visszajuttatni szíveskedjék.

Hogyha beérkezett cégünkhöz a nem megfelelő gyógyszerkészítmény, az Ön személyes adatai amellett a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, olyankor azt feldolgozzuk valamint pár nap elmúltával a kérelmében olvasható adatok alapján postázzuk az Ön részére a csere terméket. A kézzel írt papír alapú levél a célból fontos, mert vállalatunknak le szükségeltetik másolnia a számunkra megírt üzenetét azonfelül el kell küldenünk a központba az irat rögzítése érdekében.